Agenda
2024
Reportage
Intrabu FH16
Event
BTTO '23
Event 2024
Scale models
Event
Balietruckshow
Special: Becatrans Scania R730 V8

Dat er in het aardappeltransport zware trucks nodig zijn is een feit. Het wagenpark van de firma Becatrans omvat dan ook geen enkele truck onder de 620pk.
Toen Steve op zoek ging naar een nieuw werk machine had hij een demo voertuig van de R730 Scania even mogen testrijden. Zijn besluit stond vast, het moest en zou een 730 kopen. Power en prestige worden bij Becatrans hoog in het vaandel gedragen.
Onlangs gingen we dan ook even naar Poperinge om de wagen van iets dichterbij te bekijken.

De 730pk sterke Scania van Steve.

Even een overzicht met de laatste nieuwe huifwagen van de firma. Strak span!

Scania R730 V8

 

Aan en afkoppelen gebeurt op sokken. Maar eerst het plaatje demonteren zodat de koppelingen bloot komen te zitten. Dit is netjes!

 

Even een kijkje nemen achter de cabine.
Er kwam een vlakken plaat met het Scania logo tegen de cabine alsook 2 staande uitlaten. Het slangenrek werd mooi afgewerkt zodat de leidingen niet zichtbaar zijn via snelkoppelingen en een afdekplaat. Het chassis werd dicht gemaakt met traanplaat en alsook kwam er een bumper aan. Hiervoor werd de originele batterij opbergkist van Scania aangepast. Een sterk staaltje aanpaswerk vanwege Vlastuin. Ook werden er 10 tallen LED lichtjes bijgeplaatst zodat de wagen in het donker ook goed te onderscheiden is van een standaard voertuig.

Het interieur werd onder handen genomen door Laurens en zijn team van Special Interior. Het uitgaanspunt van Steve was: strak, simpel en geen opvallende kleuren. Dit is volgens ons prachtig gelukt.
Mede door de vele LED stroken die verwerkt zijn in het V8 en het R730 logo op de vloer en het bed. Ook werden de kastwand aan de voorruit aangepast.

Multicolor LED verlichting

 

We wensen Steve veel succes met zijn R730.

 

klik hier om terug te keren