Agenda
2023
Reportage
Intrabu FH16
Event
BTTO '23
Event
Scale models
Event
Balietruckshow
Verslag: De nieuwe Actros V Mercedes

De nieuwe Actros (versie V), met of zonder spiegels. Hij was al op diverse evenementen te zien. Maar nu ook via een officiële dealer voorstelling.
Wij waren te gast bij de voorstelling van Groep Vereenooghe die ervoor koos de Actros voor te stellen (en test te rijden) in de haven van Zeebrugge.

Klanten van Groep Vereenooghe kregen een persoonlijke uitnodigingsbrief om zich in te schrijven voor deze dag. Op zondag 20 oktober 2019 reden we dan ook met veel plezier tot de Leopold 2 dam in Zeebrugge om al dit moois te aanschouwen.


Een mooie presentatie doorheen de verschillende modellen die ooit het daglicht zagen bij MB.

Binnen in de ontvangstruimte kon je genieten van een hapje en een drankje. Er was kinderanimatie voorzien en waren er presentaties over de nieuwigheden die zich in de Actros bevinden.


Een mooie presentatie doorheen de verschillende modellen die ooit het daglicht zagen bij MB.

Enkele klanten stelden met veel plezier hun recent of nieuw voortuig voor aan de bezoekers. Hieronder een kleine opsomming van enkele auto's.

Maar waar we vooral naar uitgekeken hadden was het testrijden. Een korte rit in en rond de haven van Zeebrugge met de "mirrorless" Actros. De testvoertuigen beschikten over de volledig nieuwe multimedia cockpit waar alles digitaal voor de chauffeur op het scherm komt.
De betrouwbaarheid van Mirrorcam en Sideguard Assist in samenwerking met Predictive Powertrain Control en Active Brake Assist 5 maken van de nieuwe Actros een veilige truck en hierbij zet Mercedes ook duidelijke stappen naar autonoom rijden.

Mirrorcam zorgt ervoor dat je via de spiegelschermen een duidelijke aanduiding hebt wanneer je bv een ander voertuig voorbij bent bij het inhalen. Sideguard Assist houdt de zijkant van de combinatie in het oog en wanneer je te vroeg zou willen afdraaien of opschuiven krijg je hiervan ook een melding dat er zich opstakels bevinden naast de truck.

Active Drive Assist zorgt er dan weer voor dat de truck op het rijvak blijft; het zelf bijsturende mechanisme gebruikt de nieuwe, elektrisch bekrachtigde stuurinrichting. De Actros bekijkt de weg via een aparte camera die het rijvak "leest" bij wijze van spreken. Dit systeem ervaren in Zeebrugge was een mooie ervaring om te zien waar de truckfabrikanten nu al tot in staat zijn.

De blikvanger bij de voorstelling was toch de demo Giga Space Mercedes Actros 2153 in het metallic blauw-zwart kleur schema. Een full option voertuig die ook al te zien was op de truckraces in Zolder afgelopen zomer.

Bij deze willen wij van Truckfanclub.be het volledige Mercedes Benz Groep Vereenooghe team bedanken voor dit schitterende evenement.

klik hier om terug te keren

klik hier om terug te keren