Agenda
2023
Volvo driver day
editie 2019
Mercedes
new Actros V
Test and drive Scania
S en R serie
Verslag: De nieuwe Streamline Scania

"Return of the King", de nieuwe slogan dat gebruikt wordt voor de aankondiging van Scania's nieuwste product: de nieuwe Streamline.

Scania Vlaanderen organiseerde voor hun klanten dan ook een kennismaking dag waar er veel te beleven viel. En niet enkel voor de beroepchauffeurs. 

Scania Streamline edition 2013:

De nieuwe Scania Streamline levert ongeėvenaarde brandstofbesparing door verfijnde aerodynamica en de verbeterde rijprogramm's van de Scania Opticruise.
Een superieure motorefficiency, beschikbaar voor de breedste reeks Euro-6 oplossingen waaronder de legendarische Scania V8. De Streamline is het bewijs waar ze bij Scania in geloven: er zijn altijd manieren voor het verder ontwikkelen, verbeteren en verfijnen van wat nu al een geweldige truck is.

Hieronder enkele aanpassingen: verfijnde koplichten, neusvleugels die verdwenen zijn, nieuwe PK normen (hier R450), aangepaste zonneklep met nieuwe verstralers, vernieuwde achterlichten, ...


Zoals eerder vermeld was niet alleen de nieuwe Streamline te aanschouwen. Ook werden er testritten gedaan met zowel R440 als R480 Euro-6 trucks van het Green&Mean gamma.
Hieraan werd ook een kleine wedstrijd gekoppeld. De 3 best presterende chauffeurs volgens de "driver support" functie konden rekenen op een mooie prijs.

Wijzelf van www.truckfanclub.be gingen aan de haal met de 2e prijs, een Scania R730 Streamline model door een score te behalen van 92%!

Deze testritten waren voor de ervaren beroepschauffeurs met rijbewijs CE, maar ook aan aanwezige vrouwen had Scania gedacht en hiervoor hebben ze de "Ladies drive" in het leven geroepen.
Een vooraf uitgestippeld parcours met manouvreren, draaien, vooruit - achteruit en daarna inparkeren stond op het programma. Ella van www.truckfanclub.be had hierbij de eer om dit als eerste te proberen en deed dit perfect.


Een zorgvuldige presentatie werd gegeven om de chauffeurs en eigenaars op de hoogte te stellen van de nieuwigheden.

Ook stonden er enkele wagens de bezichtigen. Waaronder de 18 jaar oude Streamline van Becatrans uit Poperinge.

 

Bij deze willen we het voltallige team van Scania Vlaanderen bedanken voor deze uitnodiging.

klik hier om terug te keren