Agenda
2023
Volvo driver day
editie 2019
Mercedes
new Actros V
Test and drive Scania
S en R serie
Verslag: We keep you rolling Scania

Enkele weken geleden kregen wij een uitnodiging met de passende titel: "we keep you rolling". Dit is de nieuwe slogan waarmee Scania zich nog beter wenst te settelen in de vrachtwagenmarkt met hun betrouwbare producten. De bedoeling was om een nieuwe "test and drive" te gaan rijden in en rond het terrein van de scheepslift van Strépy-Thieu.

Een kleine voorstelling van de voertuigen die voor klanten en prospecten klaar stonden:

 1. R520 LA4x2MNB
 2. R490 LA4x2MNB
 3. R450 LA4x2MNA
 4. G410 LA4X2MNA
 5. R410 LA4x2MNA
 6. R410 LA4x2MNA
 7. R490 LA4x2MNB
 8. R450 LA4x2MNA
 9. R450 LA4x2MNA
 10. R450 LA4x2MNA
 11. R250 DB4x2MNA
 12. P250 DB4x2MNA

Al deze wagen waren voorzien van "Economy" en "Standard" performance modus, Eco-Roll en Active Prediction. Enkel de R520 had ook de "Power" modus aanwezig.

De Scheepslift van Strépy-Thieu is een scheepslift op het Centrumkanaal in de Belgische provincie Henegouwen. De lift ligt op de grens van Strépy-Bracquegnies en Thieu, vandaar de dubbele naam Strépy-Thieu. Het kunstwerk overbrugt het hoogteverschil met het Henegouws Plateau. Deze lift verwerkt een hoogteverschil van 73,15m. De bouw hiervan startte in 1982 en kostte uiteindelijk 625miljoen euro. In 2002 voer het eerste schip "Freedom" door het nieuwe bouwstuk. Nu passeren er jaarlijks meer dan 6000 schepen.

Bij aankomst in Strepy konden we genieten van een mooi ingerichte verwelkomingsruimte binnen in de scheepslift waar ook één van de 75 Red Passions (nr 25) te bekijken stond. Ook stond er Highline streamline alsook een oude Scania-Vabis. Kortom, ook voor wie niet wou testrijden waren er vollop trucks te bewonderen.

Een mooie aanvulling op deze dag was de mogelijkheid om op bepaalde tijdstippen eens mee te varen in de scheepslift en het hoogteverschil waar te nemen.

De eerste testritten zijn volop, tijd om eens langs het parcours te kijken. Het te rijden traject bevatte genoeg hellingen en afdalingen waar je de wagens perfect aan de tand kan voelen.

Ook buiten de scheepslift stonden er enkele statische voertuigen te bezichtigen.

Nog enkele sfeerbeelden van op en rond het terrein van de scheepslift.

Het grote aanbod aan vrachtwagens zorgde ervoor dat veel chauffeurs tegelijk konden proefrijden. Elke chauffeur kreeg bij een testrit een tachochip mee, waarbij zijn testresultaten nadien in de ontvangstruimte konden vergeleken worden en waarbij er tips werden gegeven voor een beter resultaat te bekomen.

Net zoals alle andere test and drives van Scania was deze terug tot in de puntjes verzorgd waarvoor onze felicitaties voor het voltallige team van Scania Vlaanderen, keep them rolling!

klik hier om terug te keren