Agenda
2024
Reportage
Intrabu FH16
Goodyear FIA
truckrace event
Event 2024
Scale models
Event 2024
Balietruckshow
Special: Intrabu Volvo FH16 550

Iedereen kent ze wel, de vrachtwagen van Nele en Bram aka Intrabu uit Buggenhout. De FH4 was alom bekend om zijn gewaagde geel/bruine kleur met een toets piano zwart. Bij de aankondiging van het bestellen van de FH4b was het voor hen dan ook een uitgemaakte zaak om terug deze kleurstelling aan te houden.

Met een grote 'maar'. Want het koppel dacht eraan om niet meer te gaan kiezen voor een globetrotter FH500 versie maar wel voor een platte versie uit het FH16 gamma met sterke 550 motor. En daar werkten ze bij Volvo Autovil te Londerzeel graag aan mee. Gelukkig wel terug met de gekende kleuren uiteraard.

Wij gingen een namiddag met hen op pad en mochten deze trots voor hen fotograferen.

Op de platte cabine werd een dakrek gemonteerd met werkverlichting naar achteren. Daarbij kwam er een rechthoekige lichtbak met bedrijfsnaam, zwaailampen en 2 Lazer verstralers. Nedking luchthoorns maakten het rijtje af. Alles werd tot in de puntjes gespoten om volledig te passen met de rest van de vrachtwagen.

Rondom het chassis ging JDL works aan de slag om de zijbeplating, spatbord afwerking en traanplaat te bevestigen.

Achteraan werd een kist op het chassis gezet waar de staande uitlaten op aangebracht zijn. Deze kist herbergt ook de aansluitingen voor de trailer (goed op het spuitwerk letten!). Er werd ook gekozen om snelkoppelingen te gebruiken voor de luchtdruk. Dit om de slangen makkelijk los te kunnen klikken bij niet gebruik. Fijn bedacht.

Als we even verder mogen ingaan op het spuitwerk van carosserie Spiessens komen we volgende tegen. De instaptreden die standaard plastic zwart met aluminium inleg zijn werden piano zwart gespoten en de inleg werd in de gekende gele kleur gezet. Een gewaagde keuze naar slijtage maar wat staat het mooi niet?

De witte lijntjes breken alles wat open en zorgen voor een fijne touch.

Wat al eerder op de foto's te zien was zijn de details achteraan op de kist. Zelf op de steunpalen voor de staande uitlaten zien we dat de lijnen van de auto zijn doorgetrokken, alsook op de luchtinlaat. Het zijn deze details die het af maken. Ook langs binnen in de deuren lopen de lijnen mooi door.

Verder werd het logo van boven op de grill naar het rooster verplaatst en werd het bovenste stuk volledig vlak gemaakt met Volvo letters erop om het tot een mooier geheel te brengen.

Wat een uitstraling toch?

De donkerbruine kleur rond de zwarte koplamp van de FH16 komt mooi uit.

Het interieur werd verzorgd door Noah's cab interior uit Nijmegen (Nederland). Net zoals bij de FH4 trouwens. De kwaliteit van Twan en zijn team is van zeer hoog niveau en daarom kozen Nele en Bram terug voor hen.

Hier werden de alle wanden her-bekleed in de antraciet zwarte stof en leder met gele lijnen en details van carbon uitstraling. De wagen kreeg de titel: ' a star is born ' mee. Dit is ook te lezen in de achterwand. Verder werden de luchtgeveerde stoelen in een bijhorende stijl gestikt en bekleed maar ook een stuk lager op de vloer gezet. Boven de voorruit werden de panelen bekleed en voorzagen ze bij Noah’s een dikke subwoofer in het midden van de voorruitkast die samen voor de luidsprekers aan het bed en de deuren voor een mooi klank zorgt. De dakhemel van de platte cabine werd in één stuk bekleed. Het dakraam werd hiervoor dicht gemaakt. Hierin werd “FH16“ in de stof verwerkt.

FH16 hemel

Zowel van de FH4 als de FH4b werd er bij WSI een model gemaakt.

Nog enkele foto’s van deze parel.

Nog even een fijne vermelding van wie aan die project meegewerkt hebben: Volvo Autovil Londerzeel
JDL Works
Carosserie Spiessens
Noah's cabine interior
EDB Design
Lucas publicity

Graag bedanken we Nele en Bram om ons te ontvangen.

Bent u door het bekijken van deze fotospecial ook geintresseerd in een op maat gemaakte reportage?
Contacteer ons voor de mogelijkheden.

klik hier om terug te keren